Jesteś tutaj: aptekagrand.pl > Przepisy > Zupa jarzynowa

Zupa jarzynowa

Zupa jarzynowa to jedna z najczęściej gotowanych zup. Zupa jarzynowa Jest prosta w przygotowaniu, bardzo smaczna i zdrowa, ponieważ zawiera bardzo dużo różnych warzyw. Zupę jarzynową można przygotować w szybki i prosty sposób.

Zupę jarzynową można przygotować z wielu bardzo różnych składników. Zazwyczaj czym więcej różnych warzyw, tym lepiej. Zupę można przygotować z marchewki, pietruszki, selera, pora, ziemniaków, kapusty włoskiej, kalafiora, fasolki szparagowej, natki pietruszki i koperku. Do zupy używa się wywaru z mięsa, na przykład rosołu z kury oraz przyprawy takie jak ziele angielskie, pieprz i liść laurowy. Zupa jarzynowa Wszystkie warzywa należy pokroić i dodać do wywaru w zależności od czasu jaki potrzebują na ugotowanie. Najkrócej gotuje się kalafiora i młodą kapustę. Gdy warzywa są miękkie zupę można doprawić śmietaną. Do kubka należy odlać trochę zupy i wymieszać ze śmietaną, następnie wlać z powrotem do garnka. Natkę pietruszki i koperek dodajemy zawsze na końcu, w ten sposób zachowają cały swój aromat. Zupę doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Zupa jarzynowa Do przygotowania zupy jarzynowej można wykorzystać również mrożone warzywa – dzięki temu gotowanie będzie szybsze i łatwiejsze, a zupa nie straci nic ze smaku.

Zostaw odpowiedź

Musisz być zalogowany żeby zostawić komentarz.