Jesteś tutaj: aptekagrand.pl > Smaki > Sól fizjologiczna

Sól fizjologiczna

Sól jest powszechnie stosowaną przyprawą, którą możemy znaleźć w praktycznie każdym daniu, łącznie z deserami. Sól fizjologiczna Sól znajdziemy także w zasadzie w każdej kuchni, a osoby, które rezygnują z jej używania naprawdę należą do rzadkości.

Podstawową zaletą soli, która miała przez tysiące lat ogromny wpływ na jej upowszechnienie jest to, że ma ona bardzo silne właściwości konserwujące, co było szczególnie cenne w czasach, gdy sposoby przechowywania żywności były bardzo ograniczone. Sól fizjologiczna W tej chwili największą zaletą soli jest to, że w bardzo dużym stopniu wpływa na wzmocnienie smaku różnych potraw. Dlatego tak trudno nam z niej zrezygnować.

Niestety prawdą jest też również to, że sól ma niezbyt dobry wpływ na nasze zdrowie. Niestety wszystkie badania pokazują jednoznacznie, że współcześnie jemy zdecydowanie zbyt dużo soli, co nie jest zbyt korzystne. Sól fizjologiczna Niektórzy ludzie rezygnują więc praktycznie w ogóle z solenia, zastępując sól różnego rodzaju ziołami.

Zostaw odpowiedź

Musisz być zalogowany żeby zostawić komentarz.