Jesteś tutaj: aptekagrand.pl > Gotowanie > Smażenie czy gotowanie?

Smażenie czy gotowanie?

Większość osób woli dania smażone od tych gotowanych na wodzie, dotyczy to zarówno potraw z  mięsa, jak i warzyw. Smażenie czy gotowanie? Nie da się ukryć, że potrawy smażone mają bardzo duże walory smakowe, ale jak wykazuje wiele badań są bardziej niezdrowe.

Dania smażone zawierają przede wszystkim więcej tłuszczu, który używany jest do smażenia, przez co są bardziej kaloryczne, ale również ciężkostrawne. Dodatkowo niekorzystny wpływ na zdrowie mają wszystkie przypalone tłuszcze, Smażenie czy gotowanie? dotyczy to przede wszystkim różnego rodzaju olejów roślinnych, które wymagają niskich raczej niskich temperatur. Dlatego warto włączyć do swojej diety więcej gotowanych potraw – przełoży się to na pewno w pozytywny sposób na nasze zdrowie. Gotowane potrawy, przyrządzone w odpowiedni sposób, Smażenie czy gotowanie? mogą być również z całą pewnością bardzo smaczne.

Zostaw odpowiedź

Musisz być zalogowany żeby zostawić komentarz.