Jesteś tutaj: aptekagrand.pl > Przepisy > Racuchy

Racuchy

Racuchy to bardzo smaczne pulchne placki smażone z niezbyt gęstego ciasta. Racuchy Mogą być przygotowywane z jabłkiem i cynamonem oraz podawane z różnymi dodatkami, takimi jak owoce czy cukier puder.

Do przygotowania racuchów potrzebne są: 2 jajka, 1 łyżka cukru, 2 szklanki mąki, 1/2 litra mleka, 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej, szczypta soli oraz olej do smażenia.

Wszystkie składniki należy wymieszać. Racuchy Powstałe w ten sposób ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Racuchy smaży się na rozgrzanej patelni, na niewielkiej ilości oleju na złoty kolor. Najlepsze są świeże, podawane na gorąco. Dzięki temu zachowują puszystość i miękkość. Racuchy Jest to bardzo proste i łatwe do przygotowania danie, które można wykorzystać jako pomysł na szybką i smaczną kolację dla całej rodziny, którą bez trudu może przygotować każda osoba. Źródło: http://tanieprzepisy.pl/

Zostaw odpowiedź

Musisz być zalogowany żeby zostawić komentarz.