Jesteś tutaj: aptekagrand.pl > Przepisy > Placki ziemniaczane

Placki ziemniaczane

Placki ziemniaczane to tradycyjne, proste i smaczne danie, które można szybko przygotować, nawet bez znajomości tajników gotowania. Placki ziemniaczane Do przygotowania porcji dla dwóch osób potrzeba 4-5 średnich ziemniaków, 1 jajka, 1 średniej cebuli, szczypty soli oraz innych przypraw według uznania, olej do smażenia.

Ziemniaki oraz cebulę należy zetrzeć na tarce o bardzo drobnych oczkach i następnie wymieszać z jajkiem, które sprawi, Placki ziemniaczane że placki będą bardziej zwarte i nie rozpadną się. W tym celu można również dodać do placków łyżkę mąki ziemniaczanej. Placki z przyprawionej masy należy smażyć kilka minut na złoty kolor. Placki ziemniaczane można podawać z różnego rodzaju sosami, a przykład sosem grzybowym, z mięsem oraz surówkami. Placki ziemniaczane Można je także jeść bez żadnych dodatków, ważne żeby były ciepłe i świeże, ponieważ po odgrzaniu nie są już takie smaczne.

Zostaw odpowiedź

Musisz być zalogowany żeby zostawić komentarz.