Jesteś tutaj: aptekagrand.pl > Przepisy > Pierogi z kaszą gryczaną

Pierogi z kaszą gryczaną

Najczęściej przygotowujemy pierogi z farszem z mięsa, ziemniaków i białego sera, kapusty i grzybów lub owoców. Pierogi z kaszą gryczaną Istnieje jednak bardzo wiele różnego rodzaju pierogów z bardziej oryginalnym farszem, które są bardzo smaczne, proste w przygotowaniu i mogą stać się ciekawą alternatywą dla klasycznych dań. Jedną z takich potraw są pierogi z kaszą gryczaną i twarogiem.

Do przygotowania farszu do ciasta z dwóch szklanek mąki potrzebne są: jedna torebka ugotowanej kaszy gryczanej, pół kilograma białego sera, jedno jajko, sól.

Pierogi z kaszą gryczaną Ciasto na pierogi należy rozwałkować na cienkie placki i wyciąć z nich nieduże kółka, najlepiej przy użyciu szklanki. Farsz przygotowany ze zmielonego twarogu, kaszy gryczanej i jajka należy nakładać na ciasto i formować nieduże pierogi. Przygotowane w ten sposób pierogi wrzuca się do wrzącej wody i gotuje przez kilka minut. Najlepiej podawać je świeże, prosto z wody, wtedy będą smakowały najlepiej.

Pierogi z kaszą gryczaną Pierogi z kaszą gryczaną można podawać z dodatkiem śmietany. Można je również odsmażyć na patelni.

Zostaw odpowiedź

Musisz być zalogowany żeby zostawić komentarz.