Jesteś tutaj: aptekagrand.pl > Przepisy > Panierowana pierś z kurczaka

Panierowana pierś z kurczaka

Panierowana pierś z kurczaka to proste danie obiadowe, niewymagające dużych umiejętności kulinarnych, Panierowana pierś z kurczaka które każdy może przygotować dla swojej rodziny.

Składniki na cztery porcje: dwie pojedyncze piersi z kurczaka, bułka tarta, jajko, mąka, sól, olej do smażenia. Filety należy przekroić poziomo na dwie części i lekko rozbić przy pomocy tłuczka do mięsa. Panierowana pierś z kurczaka Przygotowane w ten sposób kotlety posypać solą, obtoczyć w mące, jajku i na końcu w tartej bułce. Smażyć przez trzy minuty z każdej strony na złoty kolor.

Panierowane piersi z kurczaka najlepiej podawać z tłuczonymi ziemniakami i surówką lub marchewką z groszkiem. Marchewkę z groszkiem można przygotować w bardzo prosty i szybki sposób z mrożonki. Żeby poprawić jej smak można dodać zasmażkę przygotowaną z mąki i roztopionego na patelni masła. Panierowana pierś z kurczaka Panierowana pierś kurczaka z takimi dodatkami to bardzo szybki, prosty i smaczny obiad, który można przygotować w pół godziny. Źródło: http://tanieprzepisy.pl/

Zostaw odpowiedź

Musisz być zalogowany żeby zostawić komentarz.