Jesteś tutaj: aptekagrand.pl > Porady > Mrożenie zielonych przypraw

Mrożenie zielonych przypraw

Świeża natka pietruszki oraz koperek to doskonałe aromatyczne dodatki, które poprawiają smak wielu potraw oraz mają wysokie wartości odżywcze. Mrożenie zielonych przypraw Niestety dostępne są tylko w sezonie. Istnieje jednak prosty sposób, żeby cieszyć się doskonały smakiem świeżej pietruszki i koperku także zimą. Jest nim mrożenie.

Koperek lub natkę drobno siekamy. Do mrożenia najlepiej jest wykorzystać formy na lód. W ten sposób uzyskamy niewielkie kostki, idealne do jednorazowego wykorzystania. Mrożenie zielonych przypraw Zamrożony koperek i natka zachowują świeżość i aromat, będą stanowiły doskonały dodatek do różnego rodzaju zup i innych potraw, także w środku zimy. Zachowują także wszystkie swoje walory odżywcze.

Mrożenie świeżych, zielonych ziół w sezonie jest doskonały pomysłem na zakonserwowanie ich niepowtarzalnego smaku i aromatu, Mrożenie zielonych przypraw który jest dużo lepszy od popularnego suszenia.

Zostaw odpowiedź

Musisz być zalogowany żeby zostawić komentarz.