Jesteś tutaj: aptekagrand.pl > Porady > Maszynki do makaronu

Maszynki do makaronu

Gotowanie makaronu jest trochę bardziej skomplikowanym zajęciem, niż może wydawać się wielu osobom. Maszynki do makaronu Nie wystarczy po prostu wrzucić makaron do wody i gotować dopóki będzie miękki. Możemy w ten sposób otrzymać makaron, który będzie po prostu rozgotowany.

Właściwie ugotowany makaron ugotowany jest al dente, czyli jest jędrny i lekko twardawy w środku. Maszynki do makaronu Taki makaron, w zależności od typu, gotujemy od czterech do ośmiu minut, ale nie dłużej, inaczej stanie się zbyt miękki. Do wody, w której gotujemy makaron warto jest dodać odrobinę oleju – zapobiegnie to sklejaniu nitek. Warto także ugotowany makaron przepłukać zimną wodą. Makaron oczywiście zawsze wrzucamy na gotującą, osoloną wodę.
Maszynki do makaronu
Właściwie przygotowany makaron zapewni nam doskonałe wrażenia smakowe i stanie się świetnym uzupełnieniem wielu różnych dań.

Zostaw odpowiedź

Musisz być zalogowany żeby zostawić komentarz.