Jesteś tutaj: aptekagrand.pl > Przepisy > Kotlety mielone

Kotlety mielone

Kotlety mielone to jedno z dań, które bardzo często gości na polskich stołach. Kotlety mielone Przygotowywane są z różnych rodzajów mięsa i doprawia się je w różny sposób, w zależności od upodobań domowników. Do przygotowania dobrych kotletów mielonych potrzebny jest 1/2 kilograma mielonego mięsa, jedna cebula starta na drobnej tarce, jedno jajko, jedna mała, czerstwa bułka oraz woda do jej namoczenia, sól i pieprz.

Namoczoną bułkę należy wymieszać z mielonym mięsem, startą cebulą, solą, pieprzem. Kotlety mielone Idealnie wyrobioną masę należy wyrabiać w dłoni aż nabierze odpowiedniego kształtu. Czym dłużej wyrabiane kotlety, tym lepsze będą. Długość smażenia kotletów zależy od ich wielkości. Kotlety mielone podawane są najczęściej z ziemniakami oraz dodatkami w postaci buraczków, surówek oraz mizerii ze świeżych ogórków. Kotlety mielone Można je zamrażać do późniejszego wykorzystania, nie stracą nie ze swojego smaku.

 

Zostaw odpowiedź

Musisz być zalogowany żeby zostawić komentarz.